Eesti olümpiasportlasi kaitseb vanaemalt saadud õpetus

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Proovin võimalikult palju käsi pesta. Sooja vee all ja kaua. Meile on öeldud, et see on tõsine asi,» rääkis murdmaasuusataja Andreas Veerpalu.
«Proovin võimalikult palju käsi pesta. Sooja vee all ja kaua. Meile on öeldud, et see on tõsine asi,» rääkis murdmaasuusataja Andreas Veerpalu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Paar päeva enne avatseremooniat on olümpialinnas puhkenud noroviiruse paanika, kirjutab Postimees. Eesti sportlastel on tõve vastu oma salanipp.

«Vanaema kasvatusest on kasu olnud. Kui tuppa tuled, siis enne ei ütle ühtegi sõnagi – esimene tee on ikkagi WCsse käsi pesema,» ütles pühapäeval võistlustulle astuv otepäälane Karel Tammjärv. Samamoodi nagu Tammjärv, käituvad ka teised Eesti olümpiakoondise liikmed.

Oksendamist ja kõhulahtisust tekitav noroviirus levib kiiresti ja lihtsalt. Piisab vaid, kui ukselinki katsuda ja sama käega nina pühkida. Kui veel 6. veebruaril oli olümpiamängude piirkonnas 32 haigestunut, siis kolmapäeval lisandus veel 54 juhtumit, mis tõstis haigestunute arvu juba 86 peale. Seni on haigus tabanud vaid olümpiamängude korraldamisega seotud inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles