Toetajad annetasid haiglale 3100 eurot

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri heategevuskampaania tšeki üleandmine.
Selveri heategevuskampaania tšeki üleandmine. Foto: Raul Vatsa

Valga haigla sai neljapäeval kätte Selveri heategevuskampaaniaga kogutud toetusraha. Summa jäi mullusega võrreldes enam-vähem samale tasemele.

Haiglale kogunes seekordse kampaaniaga toetusraha 3100 eurot. Valga Selveri juhataja Esta Järve andis Valga haigla juhile Marek Seerile üle sümboolse tšeki vastava rahasummaga.

«On ääretult hea meel anda üle tšekk, millel olev summa on kogutud koos Valgamaa klientidega. Koostöös ostjate ja koostööpartneritega saab see raha kokku kogutud,» tõdes Järve tšekki üle andes.

Tänusõnad Selverile tänuväärse kampaania korraldamise ja haigla toetamise eest ütles  haigla juht tšekki vastu võttes.

Seekordse toetusraha abil soetab haigla EMO-sse laste jälgimismonitori. Eelmisel aastal annetatud rahadega muutis haigla lastesõbralikumaks ambulatoorsed vastuvõtud. Raha suunati haigla polikliinilisse osakonda, kus rajati lastele mängunurk ning soetati arstide vastuvõtukabinettidesse lastetarbeid ja mänguasju.

Veel aasta varem annetatud raha eest ostis haigla taastusravivahendeid, mida kasutavad nii täiskasvanud kui lapsed.

Lõppes viieteistkümnes heategevuskampaania

Viieteistkümnendat korda viidi Selveri keti eestvõttel läbi heategevuskampaania «Koos on kergem», mille raames koguti 110 300 eurot. Maakonna Selverid kogusid perioodil 14. november 2017 kuni 1. jaanuar 2018 raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale.

Kliendid said head teha iga ostuga, Mesikäpa šokolaadide ostuga ning annetuskasti raha jätmisega. Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid Kalev mesikäpa toodetega, Prike Gourmante toodetega, Svensky Sensodyne hambapastaga ja Tartu Mill oma toodetega.

«Tänavu kasvas annetusraha eelkõige ostude arvu ja šokolaadide müügi toel. Sularaha kasutatakse ostmisel aasta-aastalt aina vähem ning seetõttu tehakse ka annetusi sularahas vähem. Suuremates linnades kogutud summad moodustavad lõviosa meie kampaaniarahast. Oleme sularahalistest annetustest seda aasta-aastalt tasandanud nii, et väikesed haiglad ei saaks möödunud aastast väiksemat summat. Alates eelmisest aastast jagame annetusteks kogunenud raha täpselt vastavalt sellele, kuidas antud piirkonnas annetusi kogunes ja oste tehti,» selgitas Selveri keti juht Kristi Lomp.

Jaanuari ja veebruarikuu jooksul antakse kuueteistkümnes haiglas üle heategevusprojekti „Koos on kergem“ raames kogutud raha.

Suurim toetussumma, 42600 eurot, läheb Tallinna Lastehaigla hingamisfüsioloogia keskusele, mille eest on plaanis soetada mobiilne väikse mõõduline ultraheliaparaat, mida kasutatakse arsti vastuvõtul liigeste uuringute teostamiseks. Tartu Ülikooli Kliinikum kasutab kogutud 13900 eurot  teraapia- ja liikumislaua soetamiseks ning kaldteega trepi rajamiseks, mida kasutatakse liikumise parandamiseks ning lihaste treenimiseks.

„Korraldame uhkusega Eesti üht suurimat heategevuskampaaniat,“ rääkis Kristi Lomp. „Tahame aidata kaasa sellele, et haiglad saaksid soetada vajalikke instrumente. Tahan tänada kõiki Selverite töötajaid, meie koostööpartnereid ja kliente koostöö ja panuse eest,“ lisas Lomp.

Aastate jooksul on kogutud toetusi üle poole miljoni euro, mis on läinud haiglate vahel jagamisele. Saadud raha eest ostavad haiglad esemeid, mille jaoks on enim vajadust – voodipesust kuni operatsioonilaudadeni.

ANNETUSED

Selveri heategevuskampaaniga kogutud annetused Valga haiglale

2012 – 2153 eurot

2013 – 2568 eurot

2014 – 3061 eurot

2015 – 3068 eurot

2016 – 3289 eurot

2017 – 3300 eurot

2018 – 3100 eurot

Allikas: Selver

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles