Vigurivändad hakkavad tegutsema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kahe nädala jooksul panevad viie Lõuna-Eesti maakonna koolinoored proovile oma jalgrattasõiduoskused ja liiklusteadmised. Võistlussarja Vigurivänt, mis kulmineerub septembris maakondlike võistluste parimate mõõduvõtuga, alustavad 19. mail kell 12 Valga liikluslinnakus Valgamaa õpilased.

Võistluse eesmärk on motiveerida noori omandama jalgrattasõiduks vajalikke liiklusreegleid ja sõiduoskusi. «Võistlusmoment on see, mis rohkem pingutama paneb – tänu sellele on noorte huvi jalgrattasõitu harjutada ja ohutult liiklema õppida märksa suurem,» rääkis maanteeameti lõuna regiooni liikluskasvatuse juhtivspetsialist Kai Kuuspalu.

«Teine oluline põhjus, miks võistlust igal aastal korraldame, on soov tunnustada õpetajaid, kes jalgratturikoolitust läbi viivad ning noortele koolis rattasõiduks vajalikke teadmisi ja oskusi jagavad,» lisas Kuuspalu. Ta märkis sedagi, et parim aeg noorte oskused proovile panna on just nüüd, mil suvi ja jalgrattaga sõitmise hooaeg on algamas.

Vigurivända võistlus on toimunud juba üle kümne aasta. See on kolmeetapiline: esmalt koolisisene võistlus, millele eelneb jalgratturikoolitus; teiseks maakondlik võistlus, kuhu pääsevad koolisisestel võistlustel parimaid tulemusi näidanud noored ning kolmandaks regionaalne võistlus, kus võtavad mõõtu maakondade parimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles