Reps: koduste koolitööde kaotamine vajab arutelu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps soovib kõigile rõõmsat ja kosutavat suvepuhkust.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps soovib kõigile rõõmsat ja kosutavat suvepuhkust. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridusjuhtide iga-aastasel aastakonverentsil ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps, et koduste koolitööde kaotamine või säilitamine vajab ühiskondlikku debatti.

„Kodused koolitööd on üks õpimeetod, mida Eesti koolides kasutatakse väga laialdaselt, kuid selle poolt ja vastu on erinevaid argumente,“ lausus Reps. „Vaja on laiemat ühiskondlikku arutelu koduste koolitööde vajalikkuse üle.“

Ministri hinnangul on kõige olulisem kaaluda, mis muutuks kui koduseid koolitöid ei antaks. „Oluline on mõtestada, kas koduste koolitööde kaotamisel tekib ka puudujääk õpilaste teadmistes,“ ütles Reps.

Tema hinnangul on koduste koolitööde suurimad vastased lapsevanemad, kel pole sageli võimalust lapsega õhtuti üheskoos õppida, kuid suurimad pooldajad koolid. 

Haridusjuhtide aastakonverents toimus Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles