Koidula piiripunktis vahetati Eesti ärimees Vene spiooni vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Koidula piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaitsepolitseiameti teatel vahetati Venemaal vanglakaristust kandev ärimees Raivo Susi sealse salakuulaja vastu.

„Täna vahetasid Eesti Vabariik ja Venemaa Föderatsioon Eestis salakuulamise eest süüdi mõistetud Venemaa kodaniku Artjom Zintšenko Venemaal spionaažis süüdi mõistetud Eesti kodaniku Raivo Susi vastu,“ edastas KAPO laupäeval. „Vahetus toimus Koidula piiripunktis täna, 10. veebruaril kella 10 ajal.“

Harju maakohus mõistis 2017. aasta mais Artjom Zintšenko süüdi salakuulamises ja karistas teda 5-aastase vanglakaristusega. Raivo Susi mõisteti 2017. aasta detsembris Venemaal süüdi spionaažis ja teda karistati 12-aastase vabadusekaotusega. Mõlemad isikud esitasid armuandmispalve, mille Eesti ja Venemaa presidendid rahuldasid, märkis kapo.

„Eesti riik aitab oma kodanikke, kui vähegi saab,“ ütles kapo peadirektor Arnold Sinisalu, kelle sõnul sõlmisid mõlemad pooled neid rahuldava kokkuleppe. „Eesti saatis Venemaale välja siin kuriteo toime pannud salakuulaja ning Eesti ettevõtja sai seeläbi pärast pikka Venemaal kinnihoidmist tagasi lähedaste juurde.“

„Raivo Susi jõuab tagasi oma pere juurde ja vajab aega üleelamisest taastumiseks, mistõttu palume mõista tema soovi esialgu avalikkuse ees esinemisest loobuda,“ täpsustas KAPO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles