Räpina mälumängurid pääsesid kõrgesse mängu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides teise koha välja võidelnud Räpina suurvalla tiim: istub Huko Laanoja, seisavad Urmas Kalla (vasakult), Mait Meensalu ja Priit Naruskberg.
Paides teise koha välja võidelnud Räpina suurvalla tiim: istub Huko Laanoja, seisavad Urmas Kalla (vasakult), Mait Meensalu ja Priit Naruskberg. Foto: Jaan Rapp / Lõuna-Eesti Postimees

Üle-eestiline mälumänguturniir Maakilb on jõudnud lõpusirgele – selgusid viimased Superliigasse pääsejad. Nende seas on ka Räpina suurvalla esindus.

Paide gümnaasiumi kogunes koha eest Eesti kõrgeimas mälumänguliigas võistlema kaks tosinat võistkonda, kellest edasi Superliigasse liikus kuus paremat. Et sinna jõuda, tuli vastata 50 küsimusele, mis haarasid minevikku ja olevikku, kodu- ja välismaad.

Näiteks selgus, et kõige väärtuslikum ettevõte läbi maailma majandusajaloo polegi Apple, Google ega Exxon. Kui neist esimese turuväärtus oli mullusel hinnangul 740 miljardit, siis Hollandi Ida-India kompaniil oli see 7,4 triljonit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles