Lätis tapeti mullu 128 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politsei andmetel algas suurem osa surmaga lõppenud intsidentidest kodusest konfliktist või tülist tuttavate vahel.
Läti politsei andmetel algas suurem osa surmaga lõppenud intsidentidest kodusest konfliktist või tülist tuttavate vahel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lätis tapeti 2017. aastal kokku 128 inimest, nende seas oli kaks tellimusmõrva ohvrit, selgus reedel Läti politsei avalikustatud andmetest.

Eelmisel aastal registreeriti Lätis 74 mõrva ning 54 kehaliste vigastuste põhjustamist, mis viis ohvri surmani. Kaks mõrva langes tellimusmõrva kategooriasse, kuid need juhtumid on nüüdseks lahendatud, sõnas politseiülem Ints Ķuzis.

Suurem osa surmaga lõppenud intsidentidest algasid kodusest konfliktist või tülist tuttavate vahel.

Eelmisel aastal toimetas politsei 695 ohvrit oma ründajate juurest minema. Paljud agressorid naasid aga oma perekondade juurde, mis viis 290 kriminaalmenetluseni lähenemiskeelu rikkumise suhtes. Sarnaste juhtumite arv kasvas võrreldes 2016. aastaga 84 võrra.

Samuti registreeris Läti politsei mullu 423 juhtumit, kus ohver sai keskmise tõsidusega vigastusi ja 546 juhtumit, kus ohver sai kergeid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles