Õed alustasid hooaega võidukalt

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt pärit maastikurattur Janika Lõiv (Ardel) alustas hooaega võidukalt.
Valgamaalt pärit maastikurattur Janika Lõiv (Ardel) alustas hooaega võidukalt. Foto: Erakogu

Valgamaalt pärit maastikurattur Janika Lõiv (Ardel) alustas hooaega võidukalt, kui saavutas Hispaanias esikoha 39 kilomeetri pikkusel võistlusel III Media Maraton la Aguanosa Frigiliana. Málaga piirkonna poolmaratonide sarja karikavõistluse esimesel etapil kulus Lõivul võistlusmaa läbimiseks aega 2:28.00.

«Frigiliana võistluse rada on üks raskemaid, mida Hispaanias sõitnud olen,» tõdes Lõiv. «Korralikult tõusumeetreid – 1400 – ning viimased kümme kilomeetrit olid just tehniliselt väljakutsuvad. Lähima konkurendiga sõitsin koos esimesed 10–15 kilomeetrit, seejärel jõudsime pikema tõusuni, kus läksin oma teed ja tema maha jäi. Umbes seitse kilomeetrit enne tegin korraliku vea ning sõitsin rajalt välja. Kokkuvõttes korralik treening ja ilus algus hooajale.»

Sama head hooaja avastardid tegi ka Janika õde Johanna Ardel. Tenerife kõige populaarsemal rahvajooksuvõistlusel San Silvestre, kus osales 3500 jooksjat, saavutas ta naiste arvestuses kolmanda, noorsooklassis esimese koha. Möödunud nädalal võistles ta Kanaari saarte meistrivõistlustel nelja kilomeetri krossijooksus, kus ajaga 15,04 sai absoluutarvestuses naistest teise koha ja noorsooklassis esimese koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles