Sõidukist leiti pea 50 000 salasigaretti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunktis tabati suur kogus salasigarette.
Luhamaa piiripunktis tabati suur kogus salasigarette. Foto: Maksu- ja tolliamet

Laupäeval kella 01.57 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot BMW X5, mida juhtis 25aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik.

Tollikontrolli käigus leiti sõiduki kerekonstruktsioonidesse peidetuna 48 860 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Lisaks avastati sõidukist elektrišokirelv.

Tolliametnikud konfiskeerisid masinast leitud salakauba ning keelatud eseme. Isikule määrati rahatrahv. Talle väljastatud Poola Vabariigi Schengeni viisa tunnistati kehtetuks, kehtestati ka sissesõidukeeld kaheks aastaks. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Hoolimata tabatud salasigarettide suurest kogusest ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Uku Tampere, et tegu polnud siiski suurima tänavu Eesti piiril tabatud salasigarettide kogusega.

Küll aga kinnitas Tampere, et just Valgevene Vabariik on üks peamiseid riike, mille maksumärkidega salasigarette Eesti-Vene piiril töötavad tollitöötajad avastavad. «Kinni peetud salasigaretid konfiskeeritakse ja siis need hävitatakse – purustamise teel suurem kogus korraga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles