Vambola Sipelgas vallutas maailma kõrgeima vulkaani (1)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirgliku alpinisti Vambola Sipelga värskeim vallutus oli Ojos del Salado – merepinnast 6893 meetri kõrgusel asuv kihtvulkaan Lõuna-Ameerikas. Kuna vulkaan asub keset Atacama kõrbet, on mäel väga kuiv. Lund on talvel ainult mäe tipus.
Kirgliku alpinisti Vambola Sipelga värskeim vallutus oli Ojos del Salado – merepinnast 6893 meetri kõrgusel asuv kihtvulkaan Lõuna-Ameerikas. Kuna vulkaan asub keset Atacama kõrbet, on mäel väga kuiv. Lund on talvel ainult mäe tipus. Foto: Erakogu

Palupera mees Vambola Sipelgas unistab saada esimeseks eestlaseks, kes vallutanud kõikide mandrite ja maailmajagude kõrgeimad vulkaanid. Hooldekodude rajamisega tuntuks saanud Sipelgas alistas jaanuaris Tšiilis maailma kõrgeima vulkaani Ojos del Salado.

«Mul ei ole veel aastad templina näkku löödud, tunnen ennast kolmekümnesena,» rääkis järgmisel kuul 64. sünnipäeva tähistav Sipelgas, kes ostis esmaspäeval ära ka Tartu maratoni pileti. «Tahaks maailma mägesid vallutada nii kaua, kui jõuan ülesmäge käia.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles