Graanul Investi Läti tütarfirma investeerib 2,1 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graanul Investile kuulub ka graanulitehas Patkülas (pildil), kus ühtlasi on koostootmisjaam.
Graanul Investile kuulub ka graanulitehas Patkülas (pildil), kus ühtlasi on koostootmisjaam. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pelletitootja Graanul Investi kontserni kuuluv Läti tütarfirma SIA Graanul Invest investeerib ligi 2,1 miljonit eurot tootmisliini uuendamisse, ütles ettevõtte tegevjuht Haralds Vīgants reedel.

Tema sõnul viiakse projekt ellu 2019. aasta lõpuks ja sellele kaasatakse ka Euroopa Liidu rahastust. Projekti eesmärgiks on uuendada tootmisliine ja saavutada tootmisprotsessis madalam energiakulu.

Tänavu on kavas ka teine investeerimisprojekt – automatiseeritud mõõtmisjaama ostmine 130 000 euroga.

2016. aastal teenis Läti tütarettevõte 29,7 miljoni eurose käibe juures 1,4 miljoni eurot kasumit. Käive langes 10,2 protsenti ja kasum 29,4 protsenti.

Graanul Invest on maailma suuruselt teine graanulitootja, mis toodab aastas ligikaudu 2,3 miljonit tonni puidugraanuleid.

Kontserni kuulub 11 pelletitehast, kuus koostootmisjaama ning kolm metsa ülestöötamisega tegelevat ettevõtet. Ettevõttele kuuluvad ka Helme Graanul Valgamaal Patkülas ja Osula Graanul Võrumaal Varese külas.

Graanul Invest AS-i müügitulu kasvas 2016. aastal 17,5 protsenti 285,5 miljoni euroni ja puhaskasum 19,7 protsenti 33,6 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles