Riigikogu võttis menetlusse eelnõu osa tulumaksu suunamiseks MTÜ-dele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse Vabaerakonna fraktsiooni ettepanek, millega antaks inimestele õigus suunata kuni üks protsent oma maksustatavast tulust heategevuseks või vabaühendustele.

Vabaerakonna 14. veebruaril esitatud riigikogu otsuse „Ettepaneku tegemine Vabariigi Valitsusele seoses tulumaksu osalise suunamisega vabaühendustele maksumaksja poolt“ eelnõuga tehakse valitsusele ettepanek viia sisse niinimetatud ühe protsendi seadus, millega kõik tulumaksu maksnud Eesti inimesed saaksid suunata ühe protsendi oma maksustatavast tulust heategevuseks või vabaühenduste tegevuse toetuseks, teatas riigikogu pressiesindaja.

Seletuskirjas põhjendatakse, et selline maks või meetod on kasutusel mitmes Euroopa riigis. Ettepaneku eesmärk on läbi sellise süsteemi teha vabaühendusi vabamaks ja anda kodanikele suurepärane võimalus osaleda riigieelarve tegemisel.

Eelnõu juhtivkomisjoniks määrati rahanduskomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles