Algas seitsmenädalane paast

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rieka Hõrn lõikab Obinitsa Taarka Tarõ köögis isevalmistatud leiba ja kinnitab, et leiba võib paastuajal süüa palju jaksad. Tegelikult on kolmapäevad ja reeded paastuajal vaid vee ja leiva päevad.
Rieka Hõrn lõikab Obinitsa Taarka Tarõ köögis isevalmistatud leiba ja kinnitab, et leiba võib paastuajal süüa palju jaksad. Tegelikult on kolmapäevad ja reeded paastuajal vaid vee ja leiva päevad. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Õigeusklikel algas tänasega seitse nädalat vältav paastuaeg, mil lisaks lihatoitudele tuleb suust eemal hoida piimatooted ja munad ning kõige suuremad kiusatused.

Sissejuhatus paastuaega algas tegelikult nädal tagasi, kui lõpetati liha söömine. Tänasest algava range paastu ajal on lisaks keelatud piim ja munad. Alles eeloleval nädalavahetusel lubatakse toidulauale ka veini ja õli. Seda neil, kes paastumist väga tõsiselt võtavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles