Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Hollandlane teeb Võrumaal juustu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Juustumeister Pascal Smits toob Misso kanti kaasa Madalmaade juustuvalmistamise kogemused.
Juustumeister Pascal Smits toob Misso kanti kaasa Madalmaade juustuvalmistamise kogemused. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Kolm kuud tagasi Nopri talumeierei palgale asunud Hollandi juustumeister Pascal Smits on saanud valmis esimesed kerad Gouda juustu. Käsitööjuust on üks osa Nopri plaanist keskenduda edaspidi rohkem juustutootmisele, uued sordid on jõudnud juba ka poelettidele.

Smitsile ei ole Eesti võõras. Ta kolis Hollandist Eestisse paar aastat tagasi, kui aitas käivitada Lääne-Virumaal asuva Arkna mõisa väikest juustukoda. Koostöö Arknaga sai eelmisel aastal läbi ja Smits asus Nopri talu peremehe Tiit Niilo kutsel novembris tööle Võrumaal Kärinä külas asuvas meiereis.

Nopris saab praegu tööd enam kui kakskümmend inimest.
Nopris saab praegu tööd enam kui kakskümmend inimest. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees
Tagasi üles