Kiri: Ealine diskrimineerimine tööturul toimib

Eugen Veges
, majandusarvestuse ja rahanduse magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugen Veges
Eugen Veges Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ealine diskrimineerimine tööturul toimib. Sellele viitab riigikontrolli aruannegi. Kolm neljandikku eelpensionäridest pidavat olema töötud. Eelpensionile jäämisel tuleb leppida väiksema pensioniga. Tegemist on hädasammuga.

Ealine diskrimineerimine tuleneb riigiametite komplekteerimisest. Kui mainekatele ametikohtadele panna lapseohtu noorukid, ei saagi teistsugust suhtumist oodata. Konkursside korraldajad kinnitavad, et üle 50aastaste avaldustesse ei süüvita. Lähtutakse vihjetest, mida töötajate otsijad esitavad. Nii jäävadki kogenumate elulookirjeldused tolmu koguma. Ümberõpe sellist lähenemist ei muudaks.

Pensionieelikutest töötute ridades on kõrgesti koolitatud ja suurte kogemustega inimesi. CVsse sünniaasta märkimata jätmine suhtumist ei parandaks. Vanus tuletatakse hariduse omandamisest ja töökogemusest. Põhjused peituvad ühiskonnas valitsevates väärtushinnangutes. Nooremate alluvate eelistamine on taunitav, kuid mõistetav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles