Põlvas peeti kinni autotäis kanepit tarvitanud noori (3)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtunu üksikasju uurib politsei. Foto on illustratiivne.
Juhtunu üksikasju uurib politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei pidas esmaspäeva pärastlõunal Põlvas kinni sõiduauto BMW, millega ringi sõitnud ja relvataolise esemega vehkinud viieliikmeline seltskond oli kanepit tarvitanud.

Häirekeskus sai kella 14.30 ajal teate, et Põlvas liigub ringi BMW, mille alla lastud tagumisest aknast on näha, kuidas autos vehitakse relvataolise esemega.

Mängupüstolid.
Mängupüstolid. Foto: Politsei

„Politseipatrull asus kirjeldusele vastavat sõidukit otsima ning tabas masina teel Mammastesse,“ rääkis Põlva patrulligrupi välijuht Arvo Turba. „Kuna politseile saabunud info järgi võis autos olla relvale sarnanev ese, otsiti seltskond ja sõiduk põhjalikult läbi. Midagi ohtlikku ei leitud, küll oli autos kaks mängupüstolit, mida eemalt vaadates võinuks igaüks päris relvaks pidada.“

Viieliikmeline noorteseltskond vanuses 16-20 eluaastat oli politsei sekkumisest jahmunud, kinnitades, et plastikust püstoliga vehkides nad kedagi hirmutada ei tahtnud. Noortele selgitati, et mänguasi võib eemalt vaadates paista vägagi elutruu.

Selgitamise järel tehti noortele narko kiirtest, mis näitas, et neli noormeest ja neiu olid kanepit tarvitanud.

„Noored rääkisid, et olid kanepit tarvitanud juba mõnda aega tagasi, kuid kanep püsibki inimese organismis võrdlemisi pikka aega,“ lausus Turba.

Tema sõnul on üsna tavaline, et nädalavahetusel kanepit tarvitanud noor inimene võib sellega vahele jääda alles järgmisel nädalal. „Politsei jaoks on kanepi tarvitamine sel põhjusel ka tagantjärele väga hästi tõendatav,“ lisas Turba.

Kaks alaealist noorukit anti üle vanematele, kellele tuli lapse kanepi tarvitamise fakt halva üllatusena.

„Kahjuks on politseile tuttav nii mõnigi noor, kes on alustanud just kanepi tõmbamisest ning sirgunud süstivaks narkomaaniks,“ rääkis Turba. Tema sõnul on lapsevanema kohuseks meelemürkide kahjulikkust lapsele selgitada, politsei asi on välja uurida need, kes Lõuna-Eestis alaealistele narkootikumid kättesaadavaks teevad.

Noorte osas algatati väärteomenetlus ja neilt võeti selgitused. Lõuna-Eestis võetakse aastas vastutusele umbes poolsada alaealist, kes on toime pannud mõne narkootikumisega seotud väärteo. Eestis tervikuna on selliste vahejuhtumite arv võrreldes varasemate aastatega kasvanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles