Minister tunnustas joogitöösturit hõbemärgiga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm koos tunnustatutega. Jõgeva on paremalt viies.
Maaeluminister Tarmo Tamm koos tunnustatutega. Jõgeva on paremalt viies. Foto: Maaeluministeerium

Maaeluminister Tarmo Tamm andis maaeluministeeriumis Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendanud aktusel põllumajanduse ja maaelu edendajatele üle üheksa hõbedast ja kaks kuldset ministeeriumi teenetemärki.

Kuldne märk antakse silmapaistvate teenete eest põllumajanduse, toidutööstuse, maaelu või maaettevõtluse edendamisel. Hõbedane antakse eduka tegutsemise eest põllumajanduse, toidutööstuse, maaelu või maaettevõtluse edendamisel.

Tänavu anti üle kaks kuldmärki ja üheksa hõbemärki.

Üks hõbemärgi saaja on Urmas Jõgeva – AS Värska juhatuse esimees, kes on andnud hindamatu panuse Eesti joogitööstuse arengusse nii sise- kui ka välisturgudel.

Kuldse teenetemärgi sai põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti peadirektor Jaan Kallas, kelle eestvedamisel on PRIA arenenud tõhusalt toimivaks ja kliendile suunatud organisatsiooniks. Samuti Olev Peetsu – veterinaar- ja toidulaboratooriumi direktor, kes on välja arendanud usaldusväärse ja kvaliteetset teenust pakkuva laboratooriumi, mille abil saab tagada elanikele ohutu toidu ning loomade tervise ja heaolu.

Hõbedase teenetemärgi said lisaks Jõgevale veel:

Linda Brandt – põllumajandusuuringute keskuse (PMK) taimetervise- ja mikrobioloogia laboratooriumi peaspetsialist-mükoloog, kes on läbi viinud enamiku PMK keerulistest mükoloogilistest ja umbrohu laborianalüüsidest.

Margus Friedenthal – põllumajandusuuringute keskuse asedirektor, kes on pikka aega tegelenud PMK ja kogu valdkonna arendamisega. Samuti olnud rahvusvahelise taimetervise teadusvõrgustikus Euphresco osalemise initsiaator.

Riina Kaldaru – oli kuni 2017. aasta oktoobrini Eestimaa Talupidajate Keskliidu asendusteenistuse direktor, kes töötas liidus 12 aastat. Ehitas üles talupidajate asendusteenistuse ja juhtis seda peaaegu üheksa aastat.

Ave Kikas – Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi vanemteadur, kes on läbi viinud olulisi teadusuuringuid aiakultuuride sordiaretuses.

Olav Kreen – Rabaveere Farm OÜ juht ja omanik, Eesti põllumajandus-kaubanduskoja nõukogu esimees, põllumajanduse grupi juhatuse liige ja teraviljatoimkonna liige, kes panustab palju aega põllumeeste ühistu KEVILI arendamisse.

Anne Liiker – AS Tartu Agro agronoom, Eesti heinaseemnekasvatuse edendaja.

Enn Tiitus – Maaelu Edendamise Sihtasutuse pikaajalise staažiga analüütik, kes on andud suure panuse maaelu arendamisse.

Kalmer Visnapuu – Virumaa Põllumeeste Liidu liige, Eesti lihaveiste seltsi juhatuse liige, Baltic Vianco ASi asutaja, Liivimaa Lihaveis asutaja ja liige, kes lööb aktiivselt kaasa põllumeeste ühistegevust toetavate organisatsioonide tegevuses.

Parimad karjakasvatajad

Samuti kuulutas Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) välja parima piimakarjakasvataja ja lihaveisekarjakasvataja. 2017. aasta parim piimakarjakasvataja on Teet Kallakmaa Metstaguse Agro OÜst ning parim lihaveisekarjakasvataja Vallo Kruusimägi Nurmetu Charolais OÜst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles