Võrumaa teenetemärgid pälvisid Mart Timmi, Merike Kapp ja Aivar Leok

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Võrumaa arenduskeskuse juht Tiit Toots, Võrumaa vapimärgi pälvinud Mart Timmi ja teenetemärgi saanud Aivar Leok.
Vasakult Võrumaa arenduskeskuse juht Tiit Toots, Võrumaa vapimärgi pälvinud Mart Timmi ja teenetemärgi saanud Aivar Leok. Foto: Tomi Saluveer

Võrumaa vapimärgi pälvis tänavu Jaagumäe talu peremees Mart Timmi. Võrumaa teenetemärgi said Sõmerpalu motoklubi juht Aivar Leok ning Võru muusikakooli klaveriõpetaja Merike Kapp.

Teenetemärgid anti üle Võru kultuurimajas Kannel Eesti Vabariigi juubeli puhul korraldatud kontserdil ja vastuvõtul. Kui varem andis vapi- ja teenetmärke üle Võru maavalitsus, siis pärast maavalitsuse tegevuse lõpetamist sai selleks omavalitsustelt volitused Võrumaa arenduskeskus.

Vastne vapimärgi omanik, Jaagumäe talu peremees Mart Timmi on Kagu-Eesti suurim köögivilja- ja seakasvataja ning osaleb aktiivselt ka kohalikus elus. Timmi annab oma talus hooaja jooksul tööd ligikaudu 70 inimesele. Külvi all on kokku 1600 hektarit maad. Koos poeg Taimariga veab ta Jaagumäe kaubandusketti.

Võrumaa teenetemärgi pälvinud Aivar Leokile oli eelmine aasta juubelihõnguline, Sõmerpalus legendaarne motokross sai mullu teoks juba kümnendat korda. Juubelit tähistatakse ka tänavu, sest motokrossi peamiseks publikumagnetiks kujunenud säärude ehk punnvõrride võistlus saab suvel kümneaastaseks.

Võrumaa tunnustusõhtul kultuurimajas Kannel vasakult Tiit Toots, Merike Kapp, Mart Timmi, Anni Lahe ja Aivar Leok.
Võrumaa tunnustusõhtul kultuurimajas Kannel vasakult Tiit Toots, Merike Kapp, Mart Timmi, Anni Lahe ja Aivar Leok. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Võru muusikakooli klaveriõpetaja Merike Kapp, kes Võrumaa teenetemärgi pälvis, väärib pikaajalise pedagoogitöö kõrval tunnustust ka Haanja rahvamaja ringijuhina. Samuti on ta kogukonna ellu oma suure panuse andnud vabatahtliku tööga.

Meremäe raamatukogu juhataja Anni Lahe pälvis tunnustusõhtul Võrumaa tänukirja.

Võrumaa vapimärk antakse isikule, kes osutanud maakonnale eriti olulise teene või keda on vajalik tunnustada väljapaistva saavutuse eest, peamiselt elutöö eest. Võrumaa teenetemärk antakse isikule maakonnale osutatud eriliste teenete või väljapaistva saavutuse tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles