Eelmise aasta märtsis üliedukaks osutunud toidufestival „Otepää Maitsed Valgamaal“ tuleb taas. Eestist ja talvepealinnast Otepääst inspireeritud kolmekäigulist menüüd 17 euro eest saab maitsta 19. märtsist kuni 1. aprillini.
Otepääl tuleb taas toidufestival
Toidufestivali projektijuht Mailis Siilbek sõnas, et eelmisel aastal külastas Otepää Maitsete nädalal piirkonna toidukohti üle 1000 huvilise, kelle seas oli külalisi Lätist, Soomest ja Rootsist.
„Ka sellel aastal paneb iga toidukoht välja erimenüü, mis on valmistatud Eesti kohalikust, eelistatult lähipiirkonna toorainest,“ märkis Mailis Siilbek. „Soovime oma külastajatele pakkuda parimat ja seetõttu vaatab valitud žürii kõik menüüd üle ja teeb toidukohtadele oma ettepanekud.“
Toidufestivalil „Otepää Maitsed Valgamaal“ osalevad viis piirkonna toidukohta: GMP Pühajärve restoran, Ugandi Resto, Pühajärve SPA&Puhkekeskus, Sangaste Rukki Maja ja uustulnukana eelmise aasta lõpul uksed avanud Väike Ugandi Kohvik.
„Teadupärast on Otepää piirkond tuntud kui talispordimeka ja maratonide kodupaik aga ka koht, kus saab väga hästi süüa ja juua,“ ütles Otepää vallavanem Kaido Tamberg.
„Hea meel on tõdeda, et Otepää valla ja piirkonna ettevõtjate vahelisest heast koostööst on sündinud suurepärane projekt Otepää Maitsed Valgamaal,“ lisas Tamberg.
Otepää Maitsed Valgamaal korraldajaks on Otepää vald koostöös piirkonna ettevõtjatega ning Otepää Turisminfokeskusega. Projekti toetab Otepää vald ja EAFRD, MAK 2014-2020 Leader meede ja Valgamaa Partnerluskogu.