Vastseliinas süttis torude soojendamiseks kasutatud föönist korter

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru päästjad. Foto on illustratiivne.
Võru päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Võru vallas Vastseliina alevikus süttis eile õhtul puidust elumaja korteri köögis sein. Tuli sai alguse torude soojendamiseks kasutatud ja järelevalveta tööle jäetud föönist, mis kuumenes üle ja süütas seina.

Päästjad said teate Võidu tänaval toimuvast tulekahjust  22. veebruaril kell 19.33, vahesein kustutati pärast päästjate sekkumist kell 20.22.

Päästeamet Lõuna päästekeskuse teatel panid korteris elavad üürnikud, kes fööni ebaotstarbe kohaselt kasutasid, oma tuleohutust eirava käitumisega ohtu kogu maja elanikud. Tuleohutusnõuete rikkujatel tuleb vastust anda päästekeskuse menetlusinspektoritele.

Seoses külmenevate ilmadega hoiatavad päästjad, et hooletus kütteseadmete kasutamisel ja tuleohutusnõuete mittejärgimine võib tuua kaasa raskete tagajärgedega tule kahju. Ärge jätke ahju järelevalveta põlema ning ärge kütke seda üle. Iga ahi kannatab kuuma teatud piirini, millest alates hakkab kütteseade lagunema ja selle ülekuumenevad osad süütavad ümbruse.

Korraga on ohutu kütta üks sületäis, panna korra puid peale ja siis ahi kinni. Kui vaja rohkem sooja, siis on õige kütta kaks korda päevas. Ka jäätunud torude soojendamise tagajärjel võib maja süttida.

Mitte mingil juhul ei tohi torusid sulatada lahtise tulega ning ka puhurite kasutamine on ohtlik, sest need võivad üle kuumeneda ja süüdata ümbruse. Õigem on torude sulatamiseks pöörduda sellega tegelevate ettevõtete poole, kes kasutavad torude sulatamiseks spetsiaalseid töövahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles