Tunnustatud kirjakandja võttis teenetemärgi postiringile kaasa

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kirjakandja Liia Piho näitab presidendilt saadud Valgetähe medalit.
Otepää kirjakandja Liia Piho näitab presidendilt saadud Valgetähe medalit. Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Kauaaegne Otepää kirjakandja Liia Piho on üks 166 inimesest, kes Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel sai presidendilt teenetemärgi.

Täna, kui Lõuna-Eesti Postimees kohtas Otepää aedlinnas postiljoni, ütles ta, et tunnustuse üle on tal väga hea meel.
 
„Võtsin teenetemärgi postiringile kaasa, sest kõik muudkui küsivad, et kas saaks seda näha,“ ütles ta ja näitas Valgetähe medalit.
 
Läbi ja lõhki otepäälane Liia Piho alustas kirjakandjateed 1994. aastal. Presidendilt teenetemärgi saamine tuli talle väga suure ootamatusena.
 
Ta on tagasihoidlik inimene ega tahtnud kohe uskuda, kui sai teada, et saab presidendilt teenetemärgi. „See ei ole võimalik – mulle teenetemärk!? Ma ei tee midagi erilist: kõik on nii tavaline, et on tavaline. Mina viin ainult lehti laiali. Ja mina ei tee midagi – auto ju viib. Vaat vanasti, kui viisin 12 aastat jalgrattaga lehti laiali, siis oli midagi. Kui vaja, võtsin jalgratta õla peale ning sain niimoodi tuisuvaaludest läbi,“ on ta öelnud.
 
President Kersti Kaljulaid andis teenetemärgid tänuks neile, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti elu paremaks. Ta andis teenetemärgid üle 21. veebruaril Narvas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles