136 autot startis täna Võrust protestiks Läti poole

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 150 autot startis täna, Eesti Vabariigi sünnipäeval toimuval üleriigilisel aktsioonil Võru Kagukeskuse parklast Läti poole, et protesteerida nii riigi aktsiisipoliitika vastu.

"Nii ei saa edasi minna, piiriäärsed alad surevad valitsuse aktsiisipoliitika ja piirikaubanduse tõttu välja," rääkis aktsiooni Võru kolonni korraldaja Angela Roots. "Maapoed pannakse siin järjest kinni ja töökohad kaovad, eriti mõjub see Kagu-Eestile."

Rootsi sõnul on paljudel inimestel tekkinud tunne, et valitsus on võtnud eesmärgiks piiriäärsed alad välja suretada, nagu mujal Eestis peale Tallinna ei olekski elu. „Toompeal on käidud ka 101 traktoriga, mitte midagi ei ole mõjunud,“ lausus Roots.

Võrus kogunesid autokolonni protestiaktsioonist osalejad ka Räpinast ja Põlvast, pärast parklasse kogunenud autode viimast ülelugemist oli kohale tulnud kokku 136 autot. „Nii ei saa edasi minna, midagi peab muutuma,“ lisas parklas autosid kolonni paigaldanud Roots. „Meie teeme seekord niimoodi, vaatame äkki see mõjub.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles