Galerii ja videod: Piirilinn kihas aktsiisipoliitika vastu protestijatest (2)

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 24. veebruari pärastlõunal, oli liiklus Valgas mitmelpool enam kui tunniks häiritud või tavapärasest tihedam, sest läbi linna sõitsid maksupoliitika vastu protestijad.

Videotes näeb olustikku, mis valitses Eesti-Läti piiril endises Valga-Valka piiriületuspunktis ühe tuntud alkopoe ümbruses. Video vahendusel avaldab retke tagamaid seltskond limusiiniga (video reportaaž Eesti-Läti piirilt, 10. minutil) ning lühikommentaari saab kuulda ka korraldustoimkonna inimestelt (aktsiisipoliitika vastu 7. minutil). Sekka mõningad helisignaalid ja sõidukist naerusui lehvitamised. 

Osa autosid sõitsid otsejoones Läti poole, kuid nii mõnedki teelised tegid piiril peatuse. Ühed suundusid ostlema, teised aga kütust ostma. Autodel ja inimeste käes lehvisid sinimustvalged lipud ja sõidukitel ilutsesid maksud sõidavad kirjaga kleebised.

Protestijate sihtkohaks oli Läti Mazsalaca linnake, kuhu koguneb eeldatavalt tuhatkond sõidukit. Aktsiooni teine marsruut kulges läbi Ikla ning sealgi formuleerus pikk autokolonn.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles