GALERII: Tõrvas avati Eesti juubeliks uuendatud keskväljak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõrvas avati täna Eesti vabariigi juubeli tähistamise pidustuste raames linna uuendatud keskväljak. Kuigi väljakul jätkub väiksemaid ehitustöid veel suve alguseni, on ligipääs sõidukitele ja jalakäijatele ning väljakuäärsetele äridele tänasest olemas.

„Tegemist on Tõrva jaoks märgilise tähendusega projektiga,“ rääkis Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, kelle sõnul on keskväljaku uuendamist oodatud enam kui 20 aastat. „Kuigi rahaliselt pole keskväljaku rajamine Tõrva suurim projekt, siis emotsionaalselt loob see Tõrvale täiesti uue näo.“

Samaaegselt keskväljaku avapeoga toimus Tõrva valla perepäev. Juubelipäevast ja avapeost võttis osa kultuuriminister Indrek Saar, keskväljakule püstitatud telgis esines Koit Toome ja Jorma Puusaag, lastele rajati keskväljakule lumelinn.

Tõrvas avatud keskväljak oli esimene Eesti Vabariik 100 ja Eesti Arhitektide Liidu arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum“ raames korrastatud keskväljak. Eesti juubeliperioodil kaasajastatakse kokku 15 Eesti linna ja asula keskust.

„Ma arvan, et uus keskväljak on tõrvakate jaoks positiivse ja helgema tuleviku avaja,“ lisas Ruusmann. „Tõrva vaatab juubeliaastasse helgelt: meil on suured sihid, kindlad plaanid ja tegusad inimesed.“

Järgnevalt video, mis on filmitud keskväljakul paar nädalat enne avamispidustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles