Talvepealinna kunstnik kinkis Eestile juubeli puhul näituse

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «Lilled Eesti Vabariigile» on Otepää kunstniku Reet Ohna kingitus juubilarile. 14 akvarelli on üleval Pühajärve puhkekeskuses.
Näitus «Lilled Eesti Vabariigile» on Otepää kunstniku Reet Ohna kingitus juubilarile. 14 akvarelli on üleval Pühajärve puhkekeskuses. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää kunstnik Reet Ohna tegi juubilarile toreda ja meeldejääva kingituse – ta avas kunstinäituse «Lilled Eesti Vabariigile».

«See on mulle väga hingelähedane, et saan midagi head oma armsale Eestimaale teha 100. sünnipäevaks,» ütles kunstnik. «See on minu kingitus riigile – lilli ju ikka kingitakse sünnipäevalapsele, aga minult on näitus lilledest.»

Reet Ohna 14 akvarelli on aprilli lõpuni näha Pühajärve puhkekeskuses. «Siin on Linnamäelt korjatud anemoonid,» tutvustas ta üht kunstiteost. Talle meeldivad anemoonid, kuid kõige rohkem on ta võlutud lopsakatest pojengidest, mida näeb ka piltidel. «Olen pojengidest väga vaimustatud. Need on kuninglikud lilled.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles