Daisy Kudre võitis kolm hõbedat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haanja radadel kolm hõbedat võitnud Daisy Kudre tagaajamisvõistlusel
Haanja radadel kolm hõbedat võitnud Daisy Kudre tagaajamisvõistlusel Foto: Reigo Teervalt / Eesti Orienteerumisliit

Teistel suusaorienteerumise üliõpilaste maailmameistrivõistlustel Haanjas võitis Tartu Ülikooli magistriõppe tudeng Daisy Kudre kolm hõbemedalit.

Sprindidistantsidel osales Eesti Orienteerumisliidu andmetel 34 mees- ja 36 naissportlast 14 riigist. Naistest kandis favoriidikoormat norralanna Anna Ulvensøen, kes selle aasta EMil sai neljanda koha, lisaks oli ta eelmisel üliõpilaste MMil jälitussõidu võitja ja lühiraja teine. Eestlannadest püüdis medalit eelmise üliõpilaste maailmameistrivõistluste pronks Daisy Kudre Värskast, kes on maailma edetabelis 17. kohal.

Kindla võidu võttiski Ulvensøen. Ülejäänud medalitele heitles aga viis sportlast, kelle seas Kudre lõpuks parim oli. Kolmandaks jäi venelanna Maria Petruško. Doris Kudre oli kümnes.

Meestest võitis Sergei Gorlanov Venemaalt. Eesti parimana saavutas Värska noormees Kevin Hallop 19. koha. Otepäälane Andres Saal oli 28. kohal.

Eesti riigi sünnipäeval võitis Daisy Kudre tagaajamisvõitlusel taas hõbeda. Väga hästi sõitis ka Doris Kudre, kes tõusis neljandaks, sealjuures jäi poodiumikohast lahutama vaid 11 sekundit. Tulemuse tegi veel magusamaks fotofinišivõit 5. koha üle. Kolmanda kulla sai Anna Ulvensøen, pronksi viis Venemaale Maria Petruško.

Noormeeste seas läks võit samuti Norra, kui Jørgen Madslien tõusis sprindi kolmandalt kohalt esimeseks. Parim Eesti koondislane oli Hallop, kes sai taas 19. koha. Saal lõpetas 27. positsioonil.

Viimase alana oli kavas ühisstardist lühirada. Neljanda kulla võitis Ulvensoen, kuid Daisy Kudre pakkus talle visa konkurentsi. Lõpliku edu sai Ulvensøen sisse alles raja viimasel kilomeetril ning finišis oli vahe 50 sekundit. Pronksile tuli Maria Petruško.

«Alustasin agressiivselt ja panin kohe kõik jõud mängu. Sain jälitajatega vahe sisse, ainsana jäigi konkurentsi pakkuma Ulvensøen,» kirjeldas Kudre oma võistlust. «Ta oli rajal füüsiliselt tugevam, kuid tegi ebaõnnestunud teevalikuid, mis võimaldasid ikka ja jälle talle kannule jõuda. Lõpp kuulus siiski kindlalt norralannale – olen hõbemedaliga väga rahul.» Doris Kudre sai viimasel distantsil 18. koha.

Meestest võitis taas Gorlanov. Hallop lõpetas seegi kord 19. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles