Kümmekond ärahellitatud Tamula luike trotsis talve viimase hetkeni

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel esmaspäeva hommikul oli Tamula järvel kümmekond luike, kes inimeste lisatoitmise tõttu sügisel järvelt ei lahkunud. Eile hommikuks oli järv aga täielikult jääs ja linnud läinud.
Veel esmaspäeva hommikul oli Tamula järvel kümmekond luike, kes inimeste lisatoitmise tõttu sügisel järvelt ei lahkunud. Eile hommikuks oli järv aga täielikult jääs ja linnud läinud. Foto: Margit Midro

Krõbedad talveilmad kaanetasid eilseks tervenisti kinni Tamula järve, kus veel esmaspäeva hommikul kössitas väikese veelaigu kõrval kümmekond luike, kellelt võrulased olid liigse nuumamisega ära võtnud soovi lõuna poole lennata.

Kuigi Tamula järvejääl on juba näha sõitmas autosid, oli Roosisaare silla juures, järvest väljuva kanali juures, esmaspäeva hommikul veel laiguke vaba vett. Lisatoitmisega ärahellitatud luiged viivitasid seetõttu järvelt lahkumisega viimase hetkeni. Alles pühapäeval võis näha inimesi neid toitmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles