Valgamaal elab üle poolesaja rahvuse esindaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlasi elas aasta algul Valgamaal ametlikel andmetel 435. Märgatav osa nendest lööb kaasa Valga ukraina seltsi laupäevakooli Kalõna tegemistes.
Ukrainlasi elas aasta algul Valgamaal ametlikel andmetel 435. Märgatav osa nendest lööb kaasa Valga ukraina seltsi laupäevakooli Kalõna tegemistes. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa rahvastik on aastaga vähenenud 1384 inimese võrra ja 1. jaanuari seisuga elas maakonnas 29 547 inimest. Kõige rohkem on teadagi maakonnas eestlasi, rahvaarvult järgnevad venelased ja lätlased.

Rahvuslik koosseis Valgamaal on muljetavaldavalt kirju. Valga vallavalitsuse perekonnaseisutoimingute spetsialisti Anne Pulleri info kohaselt elab siin 53 rahvuse esindajaid.

Eestlasi on 18 014 ehk 61 protsenti elanikkonnast. Kümnendiku moodustavad venelased, keda Valgamaal 3232. Lätlasi on kaks protsenti ehk 558. Järgnevad ukrainlased (435), valgevenelased (172), mustlased (153) ja soomlased (116).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles