Valga valda külastas Kobuleti linna delegatsioon Gruusiast

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised Gruusiast vastuvõtul vallavanema juures
Külalised Gruusiast vastuvõtul vallavanema juures Foto: Valga vallavalitsus

Valga valda väisas 20.–24. veebruaril Gruusia Kobuleti linna neljaliikmeline delegatsioon, mida juhtis volikogu esimehe Davit Mtchedlishvili.

Visiidi käigus tutvuti Valga valla haridusasutustega ning kultuuri- ja sporditegevuse arendamise võimalustega. Külalisi huvitas ka Eestis toimunud riigi- ja haldusreform.

Vallavanem Margus Lepik andis ülevaate toimunud reformidest ning tutvustas Valga valla arengusuundi ja ees seisvaid väljakutseid.

Kobuleti volikogu esimehele pole tegemist esmakordse visiidiga Valgamaale. Ta töötas pikaajaliselt  kutseõppekeskuse juhina ning eelnevalt arendati koostööd kutseõppe valdkonnas.

«Eelmisest sügisest valiti mind Kobuleti volikogu esimeheks. Kuna olen varem Valgamaal viibinud, siis tekkis linna juhtkonnas soov arendada koostöösidemeid ka omavalitsuste tasandil. Gruusia peab Eestit arenenud riigiks, milles meil on palju õppida. Samuti seob meid väikeriikide sarnasus ning üksteise toetamine keerulistel ajaloolistel hetkedel,» ütles Mtchedlishvili.

Kobuleti linna asub Gruusia läänerannikul mere ääres ning elanikkond on suurusjärgus sama, mis praegusel Valga vallal, umbes 17 000 elanikku.

Delegatsiooni kuulusid veel Kobuleti kutseõppeasutuse direktor Lasha Khakhutaishvili, Kobuleti volikogu liige ja noorsootööfraktsiooni esimees Giorgi Gogitidze ning Kobuleti aselinnapea Davit Verulidze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles