Aastas jääb Eestis professionaalse abita 45 000 inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressiooni puhul tuleb otsida abi. Foto on illustratiivne.
Depressiooni puhul tuleb otsida abi. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaimse tervise portaal Peaasi.ee kutsub enam kui 30 000 inimest osalema depressiooni teadvustamise kampaanias «Must lumi», et aidata kaasa depressiooni all kannatavate inimeste jõudmisele abini.

Kampaania korraldajad kutsuvad täitma depressiooni puudutavat sõeltesti, et tekitada laiem avalik arutelu vaimse tervise teemadel. Testimises osalevad praegu ligi 30 eraettevõtet ja riigiasutust ning testi tulemused avaldatakse märtsis.

«Depressioon halvab Eestis viis-kuus inimest sajast, selle haiguse diagnoosiga on üle 70 000 inimese,» rääkis kampaania «Must lumi» kommunikatsioonijuht Martin Vallimäe.

Tema sõnul on depressioon suur suitsiidi riskifaktor. «Depressioon on haigus, mis on ravitav, siiski jääb aastas professionaalse abita umbes 45 000 inimest. Sellel on otsene mõju nende inimeste elule ja tervisele, nende lähedastele ja kolleegidele,» märkis Vallimäe.

«Depressioonil on otsene halb mõju Eesti majandusele, prognooside järgi saab depressioonist ja teistest vaimse tervise häiretest number üks põhjus tööjõuturult eemale jäämisel. Majanduslikult mitteaktiivsete seas on aga depressiooninäitajad juba viis korda kõrgemad,» lisas Vallimäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles