Lõuna-Eesti omavalitsusjuhid valiti üleriigilise omavalitsuste liidu juhatusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linnapea Anti Allas
Võru linnapea Anti Allas Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Omavalitsed asutasid teisipäeval peetud Eest Linnade Liidu üldkoosolekul uue üleriigiline Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL) ja valisid selle juhiks Tallinna linnapea Taavi Aasa. Liidu juhatuse liikmeteks valiti Võru linnapea ning Põlva ja Valga vallavanem.

ELVL-i kuulub praegu 72 kohalikku omavalitsust, milles elab kokku 98 protsenti Eesti elanikkonnast, teatas liidu pressiesindaja BNS-ile. ELVL-i volikogu valis juhatuse esimeheks Aasa ja aseesimeesteks Türi vallavanema Pipi-Liis Siemanni ja Rakvere volikogu esimehe Mihkel Juhkami.

Liidu juhatuse liikmeteks valiti lisaks Aasale, Siemannile ja Juhkamile veel Võru linnapea Anti Allas, Kastre vallavanem Priit Lomp, Narva linnapea Tarmo Tammiste, Põlva vallavanem Georg Pelisaar, riigikogu liige Anneli Ott, Antsla abivallavanem Kurmet Müürsepp, Pärnu abilinnapea Siim Suursild, Valga vallavanem Margus Lepik, Tartu linnapea Urmas Klaas ja Rae vallavanem Mart Võrklaev.

Liidu ülesanne on esindada ja kaitsta oma liikmete ühishuve ning aidata kaasa kohaliku omavalitsuse üldisele arengule.

Valga vallavanem Margus Lepik.
Valga vallavanem Margus Lepik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Põlva vallavanem Georg Pelisaar
Põlva vallavanem Georg Pelisaar Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles