Öberg võitis Otepääl järjekordse kulla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus noorte maailmameistriks kroonitud rootslanna Elvira Öberg (pildil) sai kõige kirkama medali kaela ka kuue kilomeetri sprindidistantsi järel.
Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus noorte maailmameistriks kroonitud rootslanna Elvira Öberg (pildil) sai kõige kirkama medali kaela ka kuue kilomeetri sprindidistantsi järel. Foto: Hendrik Osula

Rootslanna Elvira Öberg võitis Otepääl jätkuvatel laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel järjekordse kulla.

Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus noorte maailmameistriks kroonitud Öberg sai kõige kirkama medali kaela ka kuue kilomeetri sprindidistantsi järel. Lamadestiirus kiirelt tegutsenud rootslanna pidi püstitiiru järel minema aga ühele trahviringile, kuid sellele vaatamata talle täna vastast ei leidunud (19.46,7; 0+1).

"Mulle Otepää rajad väga sobivad ning keskendusin terve distantsi vältel heale tehnikale. Naudin siin võistlemist ning arvan, et see mulle täna edu tõigi," lausus 19-aastane rootslanna pärast võistlust.

Öberg lisas, et on palju inspiratsiooni saanud ka oma õelt, Hanna Öbergilt. "Ta on mulle väga suureks eeskujuks ja see, mida Hanna olümpiamängudel saavutas on lihtsalt imeline. Mõtlesin, et kui tema on suurepäraseks soorituseks võimeline, siis suudan seda ka mina," rääkis neiu.

Öbergi järel sõitis täna hõbedale soomlanna Heidi Nikkinen (+13,1; 1+0) ning pronksile tuli samuti Rootsi koondise esindaja, Amanda Lundström (+16,7; 0+0).

Neidude 6km sprindis oli eestlannasid rajal neli. Parimat tulemust näitas kolmel trahviringil käinud Ksenia Pribõlovskaja, kes lõpetas 63. positsioonil (+3.03,5; 0+3).  Lisbeth Liiv lõpetas 77. (+4.17,8; 4+1), Gerda Narusk 83. (+5.31,8; 1+1) ning Kerstin Ojavee 88. (+6.28,8; 4+3).

Kell 14.00 antakse Otepääl start noormeeste 7,5km sprindidistantsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles