Pervushinile Otepäält kolmas kuld, neli eestlast jälitussõidus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval toimuvasse jälitussõitu pääsesid ka kõik neli stardis olnud eestlast. Parima tulemuse sõitis välja Kristo Siimer (pildil).
Pühapäeval toimuvasse jälitussõitu pääsesid ka kõik neli stardis olnud eestlast. Parima tulemuse sõitis välja Kristo Siimer (pildil). Foto: Hendrik Osula

Venelane Mikhail Pervushin võitis Otepääl jätkuvatelt laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustelt kolmanda kulla.

Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus maailmameistriks kroonitud Pervushin ei andnud konkurentidele sõnaõigust ka 7,5km sprindis. Tiirudes kiirelt ja puhtalt tegutsenud venelane läbis distantsi ajaga  20.17,3. Hõbemedali võitis kolmanda numbri alt rajale läinud itaallane Tommaso Giacomel (+21,9; 0+0) ning pronksi sai kaela tšehh Vitezslav Hornig (+38,6; 0+1).

“Ma olen väga õnnelik, et suutsin nii tihedas konkurentsis poodiumile tõusta. Tiirus 0+0, lihtsalt super,” ütles teise koha saanud 17-aastane itaallane.  

Pühapäeval toimuvasse jälitussõitu pääsesid aga ka kõik neli stardis olnud eestlast. Parima tulemuse sõitis välja Kristo Siimer, kes lõpetas täna 20. kohal (+1.49,7; 1+1). “Hea laskmise korral on 20. positsioonilt võimalik jälitussõidus veel päris kõrgele tõusta,” analüüsis Siimer oma võimalusi pühapäeval.  “Täna ei olnud rajal aga sellist särtsu ja hüpet, mis oleks võinud olla. Tiirudes 1+1 on selline rahuldav,” analüüsis noormees oma esitust.

Ühel trahviringil käinud Robert Heldna lõpetas täna tublil 22. positsioonil (+1.52,6; 1+0), Mart Vsivtsev 36. (+2.36,0; 0+2) ning Klaus Mark Kolpakov 43. (+2.53,0; 0+2). “Olen tänasega väga rahul – kohe kindlast minu parim start sellel MMil,” lausus Heldna pärast võistlust.

7,5 km sprindi võitja venelane Mikhail Pervushin.
7,5 km sprindi võitja venelane Mikhail Pervushin. Foto: Hendrik Osula
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles