Võru jalgpall astub sammu kõrgemale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru FC Helios meeskond 2018.
Võru FC Helios meeskond 2018. Foto: Võru FC Helios

Jalgpalli Eesti tugevuselt kolmandas klubisarjas sel hooajal debüteeriv Võru FC Helios on hooaja eel oma pinki tublisti täiendanud ning läheb pühapäevases liiga avamängus vastamisi Pärnu meeskonnaga.

Võrreldes mullu teises liigas mänginud meeskonnaga on Helioses pea pooled mehed uued. Võru mängijatest saab esindusmeeskonnas arvestada 15–16 mehega. Kümmekond uut mängijat on enamjaolt pärit Tartu FC Merkuurist, mis oma tegevuse lõpetas.

„Nad olid ise huvitatud, et mängida senisest väheke kõrgemal ja iseenesest väärivad seda kohta ka sportliku printsiibi alusel, sest tuli ju Merkuur 2016. aastal II liiga võitjaks,“ rääkis Võru FC Helios peatreener Jaanus Vislapuu. „Kuna Lõuna-Eestis oli meil selline võistkond, mis esiliigasse tõusis, siis üks asi viis teiseni.“

Vislapuu on enne avalööki meeskonna suhtes üsna optimistlik. „Kindlasti on raske Tallinna satside või Kohtla-Järvega konkureerida, aga ega ma väga ei karda millegi pärast. Mängijad on kvaliteetsed ja nendeni on oma ideid lihtne viia.“

Heliose eesmärk algaval hooajal on mängida kohtadele, mis võimaldaksid liigasse püsima jääda. „Iga mäng algab null-nullist ja püüame teha nii, et meile jääks taha null ja omal õnnestuks väravaid lüüa,” lisas Vislapuu.

Kõrgemas liigas mängimine on suurendanud ka klubi kulusid. Näiteks võõrsilmängudel käimiseks läbitakse hooaja jooksul 7300 kilomeetrit ehk 1800 kilomeetrit rohkem kui mullu aste madalamas liigas. Meeskonna eelarve on tänavu ligi 25 000 eurot.

Kodumängude arv kasvab tänavu 36-le. Esimese neist peab Helios 28. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles