Siimer tõusis kaheksandaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Siimer.
Kristo Siimer. Foto: Hendrik Osula / Estonian Biathlon Team

Otepääl jätkuvatel laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel on täna kavas jälitussõidud. Noormeeste 10 kilomeetri distantsil saavutas Kristo Siimer 8. koha.

20. numbri alt rajale läinud Siimer eksis tiirudes neljal korral ning kaotas finišis liidrile +2.34,0 (1+1+1+1).

«Lasketiirus näitasin täna stabiilsust, kuid kõik olid stabiilsed ühed, oleks võinud ikka mõni null ka sisse tulla,» analüüsis Siimer oma tegevust tiirus. Noormees lisas, et jälitussõidu iseloom talle sobib, sest siis on rajal toimuvast kogu aeg pilt ees. «Taktikaliselt oli plaan võimalikult kaua pundis püsida ning rajal oli sõita ka lihtsam, sest ülevaade oma positsioonist on kogu aeg olemas.»

Eestlastest oli stardis veel Robert Heldna, kes lõpetas täna tublil 20. positsioonil (+4.00,8; 1+0+3+0). Väga suure tõusu tegi aga 43. Numbri alt rajale läinud Klaus Mark Kolpakov, kes saavutas 22. koha (+4.10,6; 1+0+0+1). Mart Všivtsev täna 44. (+6.40,9; 1+2+1+4).

Noormeeste 10km jälitussõidu maailmameistriks krooniti aga seitsmenda numbri alt rajale läinud venelane  Andrei Viukhin (29.31,2; 1+1+1+1), hõbe sprindidistantsi maailmameistrile, Mikhail Pervushinile (+16,8; 1+0+2+1) ning pronksi sai kaela 12. positsioonilt startinud Aleksei Ogorelko (1.12,1; 0+0+0+2).

Noormeeste 10km jälitussõidu maailmameistriks krooniti seitsmenda numbri alt rajale läinud venelane Andrei Viukhin.
Noormeeste 10km jälitussõidu maailmameistriks krooniti seitsmenda numbri alt rajale läinud venelane Andrei Viukhin. Foto: Hendrik Osula / Estonian Biathlon Team

Neidude 7,5km jälitussõidus krooniti maailmameistriks neljandalt positsioonilt startinud venelanna Anastasiia Goreeva (24.24,0; 0+0+1+2). Hõbeda sai kaela numbri alt 14 rajale läinud sakslanna  Franziska Pfnuer (+17,5; 0+1+0+0).

Suurepärase tõusu tegi sprindidistantsil 16. koha saanud šveitslanna Amy Baserga (+29,0; 0+0+1+1), kellele täna tasuks kõrge kolmas koht. Esimese numbri alt rajale läinud rootslanna Elvira Öberg eksis tiirudes aga neljal korral ning langes kokkuvõttes 5. positsioonile.

«Olen tänase tulemusega väga rahul, suusad olid head, tänan hooldetiimi suurepäraste suuskade eest,» jääb 18-aastane venelanna rahule suusarajal toimunuga. «Kui rääkida laskmisest, siis viimases tiirus oli mul ikka väga suur närv sees,» lausus pärast viimast tiiru kahele trahviringile läinud Goreeva.

Täna on Otepääl kavas veel juunioride vanuseklassi jälitussõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles