Valga laulustuudio Joy tuli Peterburist koju kolme tiitliga

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Sаmsaara.
Ansambel Sаmsaara. Foto: Stuudio Joy

Valga laulu- ja tantsustuudio Joy pälvis 22-24. veebruarini Venemaal Peterburis toimunud rahvusvahelisel festivalil "Vene muinasjutt" kolm laureaaditiitlit.

Joy stuudio vokaalansambel Sаmsaara pälvis laureaaditiitlid nii rahvalaulu ja kui ka rahvafolkloori kategoorias, ansambel esitas kaks laulu eesti keeles, ühe läti ja ühe vene keeles. Tantsugrupp Greis sai laureaadi tiitli rahvatantsu „Pesupäev” eest. Joy’ga oli Peterburis kaasas solist Gints Ristamecs.

Tantsugrupp Greis.
Tantsugrupp Greis. Foto: Stuudio Joy

Alates 2005. aastast toimuvat Peterburi estraadi-  ja rahvaloomingu festivali "Vene muinasjutt" korraldab loominguline ühendus "Triumph". Festivali eesmärk on säilitada vene kultuuritraditsioone ja tugevdada sidemeid välisriikide muusikakollektiividega ning vahetada omavahel kogemusi.

Kahe päeva jooksul toimusid Peterburi kontserdisaalis koreograafia, teatrilooming, estraadilaulu, rahvalaulu ja instrumentaalloomingu konkursi eelvoorud. 23. veebruaril toimus galakontsert, sellele järgmes autasustamine.

„Peame väga oluliseks, et saime Peterburis esindada Eestit meie vabariigi sajandal sünnipäeval,“ rääkis stuudio Joy juht Marina Jerjomina. „Žürii hindas meie stuudio repertuaari ja esinemist kõrgelt.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles