Arendustegevusi hakkab suunama volikogu esimees

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa arenduskeskuse nõukogu esimeheks valiti Ülo Tulik
Võrumaa arenduskeskuse nõukogu esimeheks valiti Ülo Tulik Foto: Erakogu

SA Võrumaa Arenduskeskus nõukogu valis enda juhiks Võru linnavolikogu esimehe Ülo Tuliku.

Vastse nõukogu esimehe sõnul on tema esimene ülesanne omavalitsuste esindajate ettepanekute kogumine arenduskeskuse tegevuskavasse, et see siis märtsi lõpul või aprilli algul nõukogus kinnitatud saaks.

«Väga hea on, et maakonna arendustegevused on nüüd koondatud ühte organisatsiooni, on üks suund. Tegemist on omavalitsuste loodud organisatsiooniga ja kõik sõltub sellest, kuidas leitakse omavahel ühine keel, aga esmaste kohtumiste põhjal on lootust, et koostöö sujub,» oli Tulik optimistlik.

Arenduskeskuse peamised ülesanded on piirkonna turundamine, maakondlik väliskoostöö ja kultuurikorraldus, et säiliksid traditsioonid ja traditsioonilised üritused, nagu näiteks laulu- ja tantsupidu. «Maavalitsuselt saadud ülesandena jätkab arenduskeskus nüüd Vene viisade kompenseerimist,» rääkis Tulik.

SA Võrumaa Arenduskeskus on kõigi Võrumaa omavalitsuste 17. augustil 2017 asutatud koostöö- ja arendusorganisatsioon. Keskust ajendas looma riigi- ja haldusreform, millega suunati seni maavalitsuse täidetud maakonna arendus-, rahvatervise, turvalisuse, kultuurivaldkonna ja Vene Föderatsiooni viisade kompenseerimise ning soodusviisade väljaandmisega seotud ülesanded omavalitsustele ühiseks täitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles