Trükivalgust nägi Vidrike küla teine ajalooraamat

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm raamatusse panustanud prouat Tartust: samas majas, kus praegu asub külamaja, elanud õed Asta Kask (vasakul)ja Selma Kraag ning nende vahel Selma tütar Halja Kraag.
Kolm raamatusse panustanud prouat Tartust: samas majas, kus praegu asub külamaja, elanud õed Asta Kask (vasakul)ja Selma Kraag ning nende vahel Selma tütar Halja Kraag. Foto: Ivika Nõgel

Otepää vallas Vidrikel on trükivalgust näinud küla ajaloo raamat «Vidrike lood – ajad ja inimesed», mis järjekorras teine omataoline. Viis aastat tagasi sündis teos «Vidrike lood läbi sajandite».

«Paraku juhtus nii, et raamatud said otsa ning olime dilemma ees, kas teha kordustrükk või uuendada ka sisu. Mõtlesime, et kui juba, võiks ikka mõned lood ja fotod uuendada,» ütles Vidrike külavanem Ivika Nõgel. «Läksime aga nii hoogu, et uues külaraamatus ei kordu ükski lugu ega pilt.»

Raamatut tehes leidsid selle koostajad Marju Adams ja Ivika Nõgel üles palju küla endisi elanikke. Näiteks said nad põnevat materjali viimase mõisniku Vikenti Chmielevski 90aastaselt USAs elavalt tütrelt Olgalt ning lapsena praeguses külamajas elanud õdedelt Selmalt ja Astalt Tartust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles