Haigla kehtestas taas külastuspiirangu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti haiglas  on külastuskeeld, nagu ka mitmes teises raviasutuses.
Lõuna-Eesti haiglas on külastuskeeld, nagu ka mitmes teises raviasutuses. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Alles eelmisel kolmapäeval võis Võrus asuv Lõuna-Eesti haigla teatada jaanuari lõpust kehtinud külastuskeelu lõppemisest. Keeld kehtis seal alates jaanuari lõpust ning oli seotud gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste kiire levikuga. Seoses grippi haigestunute arvu olulise kasvuga kehtestas haigla 5. märtsist aga taas külastuskeelu.

Samuti saabus täna teade, et Tartu Ülikooli kliinikum palub gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste laialdase leviku tõttu alates 6. märtsist haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada.

Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael selgitas, et külastuspiiranguga soovitakse vähendada nii patsientide, külastajate kui personali nakatumisohtu. «Kliinikumi infektsioonikontrolliteenistus jälgib pidevalt epidemioloogilist olukorda. Haigestumise vähenedes külastuspiirang tühistatakse ning sellest antakse avalikkusele teada.»

Põlva haigla kõikides osakondades kehtib patsientide külastuskeeld gripi tõttu juba 18. jaanuarist. Valga haigla aga kehtestas kogu haiglas külastuskeelu 22.veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles