Kirikut kütavad moodsad kiirgurid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaani kiriku organist Jüri Goltsov ütles, et kiirguri töötamisel tekkiv 40detsibelline müra tema orelimängu kuidagi ei sega. Keskkütet ei saa kirikusse paigaldada, kuna õhu liigne kuivus ohustaks hinnalist orelit.
Valga Jaani kiriku organist Jüri Goltsov ütles, et kiirguri töötamisel tekkiv 40detsibelline müra tema orelimängu kuidagi ei sega. Keskkütet ei saa kirikusse paigaldada, kuna õhu liigne kuivus ohustaks hinnalist orelit. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Kui enamik Eesti kirikuid on talvel jääkülmad, siis Valga Jaani kirikule pole soe ruum peagi enam vaid unistus. Varsti jõuab kohale viimane kolmest soojuskiirgurist, mis külaliste elu mugavamaks teevad.

Eelmise sügise küttis kirik oma saali Bullerjani ahjuga, aga nad otsustasid seadet vahetada, kuna sellega kütmine oli rikkunud korstna ja osutus ohtlikuks. Kirikuõpetaja Margus Suvi kuulis, et nii Räpina kui Põlva kirikud kasutasid soojuskiirgureid ja olid nendega rahul.

Seetõttu otsustas Jaani kirik hankida kolm soojuskiirgurit Weltem WHO-205. Üks neist jõudis kohale mullu, äsja saabus ka teine ja kolmaski on ostetud ning peaks varsti Tartust saabuma. «Selle mõte oli, et saaksime sügiseti või külmemal ajal pikendada kultuuritegevust kirikus ja korraldada kontserte,» ütles Suvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles