Valgamaa raielangil avastati vajakajäämine

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raielank. Foto on illustratiivne.
Raielank. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veebruari lõpus käisid maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud vaatlusi teostamas mitmes Elva ja Rõngu toitlustuskohas ning Valgamaa raielankidel. Lisaks kontrolliti Elvas ja Rõngus viit toitlustusega tegelevat äriühingut ja nende 15 töötajat, kes kõik olid nõuetekohaselt töötamise registris registreeritud.

MTA maksuauditi üksuse juhi Evelin Muttiku sõnul tegi heameelt, et lisaks korrektsele registreeringule olid ka Elva ja Rõngu toitlustuskohtades kontrollitud töötajate palgad maakonna keskmisele palgale vastavad. «Ühes ettevõttes siiski jätkame veel ettevõttega suhtlemist, et täpsustada põhjuseid, miks on ametlikult deklareeritud palgad teistest samas valdkonnas ja piirkonnas tegutsevatest ettevõtetest oluliselt väiksemad.»

Veebruari viimasel päeval teostas MTA aga töötamise registreerimise vaatlusi Valgamaa raielankidel. «Kontrollisime viie äriühingu töötajaid. Vaid üks töötaja oli registreerimata, aga seegi puudus on tänaseks kõrvaldatud,» rääkis Muttik.

Korda läinud töötamise registreerimise vaatlus on tema sõnu selline, kus rikkumisi ei tuvastata. «Meie ülesanne on korrektselt käituvaid ettevõtjaid ebaausa konkurentsi eest kaitsta ning selleks teemegi töötamise registreerimise vaatlusi, kuid aitame ettevõtjatel ka erinevaid riske üle vaadata.»

MTA jätkab vaatluste tegemist ning ettevõtjate nõustamist ümbrikupalkade riskide ja ohtude teemal üle kogu Eesti, sealhulgas senisest rohkem väikelinnades ja asulates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles