Teearu tõi võistlustelt koju hõbemedalid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Teearu (paremalt esimene) näitas suurvõistlustel taas suurepäraseid tulemusi.
Hans Teearu (paremalt esimene) näitas suurvõistlustel taas suurepäraseid tulemusi. Foto: Kalju Ojaste

Eesti Paralümpiakomitee 2017. aasta parim meessportlane Hans Teearu, kes elab Otepääl, võistles 25. paraspordi murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel Poolas Zakopanes.

Osales üle 60 sportlase üheksast riigist. Mehed võistlesid 10 km ja 15 km distantsidel vabastiilis ja 1,2 km klassikasprindis ning naised 5 km ja 10 km distantsidel vabatehnikas ning 1,2 km klassikasprindis.

Seekord olid Venemaa ja Poola väljas väga tugevate sportlastega nii meeste kui ka naiste võistlustel. 10 km distantsil pidi otepäälane Hans Teearu leppima 4. kohaga Venemaa ja Poola sportlaste järel. Teisel päeval  õnnestus saada hõbemedal Venemaa sportlase järel 1,2 km klassikasprindis. Viimasel päeval saavutas Teearu hõbemedali tänu taktikale ja headele suuskadele 15 km distantsil.

«Käesoleval aastal antud klassi sportlased ei osale paraolümpiamängudel. Loodetavasti teevad nad aga seda nelja aasta pärast Jaapanis. Soovime, et Hans Teearul ja tema treeneril Kalju Ojastel jätkuks motivatsiooni ja tahet selle ajani,» ütles Mallika Koel Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles