Otepääl tuleb maailma esimene tõukekelgurogain

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. märtsil tuleb Pühajärvel maailma esimene tõukekelgurogain.
18. märtsil tuleb Pühajärvel maailma esimene tõukekelgurogain. Foto: Timo Arbeiter

Märtsi keskel toimub Pühajärve jääl maailma esimene tõukekelgurogain, kus tuleb järvele paigutatud kontrollpunkte leides punkte koguda.
 

Tõukekelgurogaini ülesehitus on lihtne – kahe tunni jooksul tuleb individuaalselt leida järvemaastikul olevaid kontrollpunkte, kogudes nende eest võimalikult palju punkte.

Kontrollaja ületamist trahvitakse punktide mahaarvamisega. Erinevatel kontrollpunktidel on erinev väärtus. Kaugemal asuvad ja keerulisematel maastikuosadel paiknevad kontrollpunktid on suurema väärtusega. Kontrollpunktide läbimise järjekord on vaba ja iga osaleja otsustab ise, milliseid kontrollpunkte ja millises järjekorras läbida, planeerides omale jõukohase raja.

Loodusturism.ee matkakorraldus on võtnud kolmandat järjestikust hooaega rajada ja hooldada Otepää Pühajärve jääl Vabariigi pikimat, tervelt 10kilomeetrist kogu järve ulatuses kaldajoont kopeerivat jäärada. Avatud on ka varasemad kolme ja kuue kilomeetri tagasipöörded.

Kolmele parimale mehele ja naisele antakse auhinnaks medal.

„Talvised olud kestavad ja lubavad Otepää Pühajärvel veel mitmeid uusi ja huvitavaid ideid teostada,“ märkis ürituse peakorraldaja Imre Arro.

Tõukekelgurogaini korraldab osaühing Loodusturism. Rogain on pika kontrollajaga orienteerumine maastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles