Elu üks päev korraga

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simonile on paigaldatud trahheostoom ehk kunstliku hingamise jaoks hingetorusse tehtav avaus. Ta oskab sellega ise toimetada nii, et endale liiga ei tee.
Simonile on paigaldatud trahheostoom ehk kunstliku hingamise jaoks hingetorusse tehtav avaus. Ta oskab sellega ise toimetada nii, et endale liiga ei tee. Foto: Arvo Meeks / LEPM

See oli emotsionaalselt ülev hetk, kui kolm operatsiooni üle elanud väike Simon suutis öelda ühena esimestest sõnadest: «Emme.»

Simon on kahe aasta ja kolme kuu vanune. Tal on kaasasündinud kõri-, trahhea- ja söögitorulõhe. Talle on paigaldatud trahheostoom ehk kunstliku hingamise tarbeks hingetorru tehtav avaus. Toitmiseks on paigaldatud gastrostoom ehk kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond. Peale selle vajab ta pidevat aspireerimist, teisisõnu hingamisteede puhastamist eritistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles