Kehra ja Serviti põrkuvad veerandfinaalis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva meeskonna treener Kalmer Musting kinnitas, et nädal aega on töötatud pühapäeva nimel.
Põlva meeskonna treener Kalmer Musting kinnitas, et nädal aega on töötatud pühapäeva nimel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Käsipalli Balti liiga jõuab otsustavasse faasi – nädalavahetusel alustatakse veerandfinaalmängudega. Sarnaselt mullusele on Eesti klubidel üks finaalneliku koht kindlustatud, sest HC Kehra / Horizon Pulp & Paper ja Põlva Serviti on veerandfinaalis vastamisi. Avamäng peetakse Kehra spordihoones pühapäeval, algusega kell 14.

«Vanad sõbrad» põrkuvad Balti liiga veerandfinaalis teist aastat järjest. Mullu peeti maha kaks tõelist põnevuslahingut, kui kehralased said kodusaalis 27 : 26 võidu ja kaotasid siis Põlvas 24 : 25 ning Serviti pääses Final Fourile täna võõrsil visatud väravate arvule.

Ka viimasel korral enne mulluseid veerandfinaale kohtudes jäi kahe Eesti tippklubi vahe minimaalseks kui hooajal 2014/15 sai Serviti kangest konkurendist 28 : 27 jagu pronksimatšis. Tänavu kodustes sarjades on põlvalaste ülekaal seni olnud mäekõrgune – neljast mängust neli võitu, neist väikseim oli kaheksaväravaline. Põnevust lisabki tõsiasi, et kahe veerandfinaalmängu vahel, järgmisel kolmapäeval kohtuvad samad tiimid Eesti meistriliigas.

«Kolm mängu kaheksa päeva jooksul Servitiga, aga eks Balti liiga on ikka pisut erinev – play-off on play-off ja seda teavad mängijadki. Kõik on teadlikud, et vastas on teise alagrupi võitja ja meie pääsesime kaheksa hulka viimasel hetkel. Aga Serviti kaotas viimati Viljandile, mis tõestas, et nad on haavatavad,» sõnas kehralaste juhendaja Kaupo Liiva.

«Meil peab kõik õnnestuma ja kindlasti paremini kui viimastes mängudes. Oleme küll meeldival võidulainel, aga näiteks võimaluste realiseerimine jätab endiselt soovida. Selle peame viima üle 50 protsendi. Ja vastas on väga kõva kaitsega meeskond, hea kokkumänguga ning kogenud,» tunnustas Liiva vastaseid.

Serviti peatreener Kalmer Musting arvas samuti, et Balti liiga mängud saavad järgneva nädala jooksul prioriteedi. «Meistriliiga-mängul pole suures pildis ju tähtsust ning kindlasti kasutavad mõlemad tiimid seda pigem katsetamiseks või ettevalmistuseks Balti liiga korduskohtumiseks,» ütles Musting.

Eelmisel nädalal sai Serviti koduste konkurentide – nimelt Viljandi HC – käest hooaja esimese kaotuse, kuid Musting selle pärast ei muretse. «Kaotused on vahel vajalikudki, toovad mängijaid maa peale tagasi ja panevad tõsisemalt suhtuma. Ega me ju kehvasti mulkide vastu tegutsenud, lihtsalt Rasmus Otsa ei suutnud väravasuul üle mängida.»

«Oleme nädal aega täie tõsidusega töötanud pühapäeva nimel,» kinnitas põlvalaste kauaaegne treener. «Mullu olid Kehraga väga võrdsed lahingud veerandfinaalis ja küllap läheb nüüdki nii. Kehra on vaikselt hoogu kogumas ja olin kogu aeg kindel, et jõuavad kevadeks tippvormi. Nende tugevused on meile teada – kiirrünnakud, noored teravad ääred ja taga palju viskejõudu. Kui Kaspar Lees terve on, siis lisandub üks trump veel.»

Eesti-sisese veerandfinaali kordusmäng toimub järgmisel pühapäeval Põlvas. Sel nädalavahetusel selgub ka esimene finaalneliku liige, sest tiitlikaitsja Riihimäe Cocks ja Kaunase Granitas-Karys kohtuvad järjestikulistel päevadel Riihimäel. Ülejäänud paarid peavad mängud järgmisel nädalal, vastamisi on Zaporožje ZTR – Klaipeda Dragunas ja Dobele Tenax – Minski SKA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles