Põlvamaa mälumängumeistriks tuli Põlva meeskond

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil võidukas meeskond: Andres Kund, Koit Nook (meeskonna kapten), Ago Pääso ja Indrek Sarapuu.
Pildil võidukas meeskond: Andres Kund, Koit Nook (meeskonna kapten), Ago Pääso ja Indrek Sarapuu. Foto: Erakogu

Neljapäeval selgusid Linte külakeskuses Põlvamaa lahtiste mälumängumeistrivõistluste võitjad.

Traditsiooniliselt koosneb võistlus kolmest voorust, millest arvesse läheb kahe parema tulemus.

Seekord toimus esimene mäng Põlva Koolis, kus küsimuste koostajaks teenekas mälumängu entusiast ja korraldaja Koit Nook (Põlva), ning kaks järgmist etappi Lintes. Küsimuste koostajateks Tenno Sivadi (Kuke talu) ja viimasel otsustaval voorul Toomas Lokk (Meltsaare).

Võistlustel osales 11  meeskonda: Meltsaare, Otepää, Rjabina, Faasid, Cremex (Tartu), Palupera, Valga TBMMK, Kuke talu, Põlva, Räpina Aianduskool ja Võru RK Strongman.

Esimese vooru võitis Kuke talu ning teist kohta jagasid koguni kolm meeskonda – Otepää, Meltsaare ning Rjabina. Teise vooru võitis Põlva Kuke talu ees. Viimane mäng kujunes oodatult tasavägiseks, sest võimalus meistriks tulla oli vähemalt neljal meeskonnal.

Viimases voorus läkski esikoht jagamisele ning seda Tartu taustaga Cremexi ja Põlva meeskonna vahel (punkte 57), vaid ühe punktiga jäi alla Kuke talu. Kokkuvõttes tähendas see aga, et meistritiitel läks teist korda ning seda vaid ühepunktilise eduga (kohapunkte 59/58) Põlva meeskonnale kooseisus Koit Nook, Ago Pääso, Andres Kund ja Indrek Sarapuu.

Teiseks tuli Kuke talu koosseisus Mart Kiisk, Rein Hiob, Tõnis Mark ja Urmas Kalla. Kolmandaks tuli Rjabina võistkond koosseisus Mari Kala, Jaan Lomp, Tiit Purika, Omar Kaljuvee, Riho Zupsman ja noormängija Joonas Soovares.

Koit Noogi sõnul on see lahtiste mälumängumeistrivõistluste ajaloo jooksul alles kolmas kord, kui kogu esikolmiku moodustasid Põlvamaad esindavad meeskonnad.

Võistluse korraldas Räpina mälumängu selts eesotsas Räpina mälumängu vaimsuse kandja ja eestkõneleja Mait Meensalu ning Põlvamaa spordiliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles