Talispartakiaadil tekitas elevust lestadega lumejooks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lestadega lumejooks on tehniliselt suurt väljakutset nõudev ala.
Lestadega lumejooks on tehniliselt suurt väljakutset nõudev ala. Foto: Eesti Firmaspordi Liit

Reede lõunapaiku võis Otepääl Tehvandil märgata kogunemas sportlike ettevõtete esindajaid, et vastu võtta „Talispartakiaad 2018“ väljakutsed. Kolme päeva jooksul panevad ennast proovile 360 osalejat.

Talispartakiaadi avalöök anti mäenõlval suusatajatele ning lumelauduritele. Mäealadele järgnesid jõukatsumised discgolfis ning talirogainis, teatas Eesti firmaspordi liit.

Esimese päeva üks enim elevust tekitanud aladest oli lestadega lumejooks, mis tõi Kunimäe tõusule rohkelt jooksuhuvilisi ning kaasaelajaid.

Tegu on tehniliselt suurt väljakutset nõudva alaga, mille puhul ei oska ka kogenud osavõtjad anda üht konkreetset supersoovitust, mis kindla peale võidu tooks.

Juba kolmandat aastat kavas olnud lumise lestajooksu proovis omal nahal ära ka Peeter Luik Firmaspordist. „Üllatavalt otse saab joosta, päka peal,“ ütles Luik. Raja edukaks läbimiseks annab ta omalt poolt soovituse: „Võiks taskud tühjaks teha kommunikatsioonivahenditest, panna spordiriided selga ja sooja ka teha!“

Sooje soovitusi lumise raja läbimiseks, lestad jala otsas, tuli teisigi. Juba kolmandat korda osalev Henn Zvorovski (Lennuliiklusteeninduse AS) kinnitas, et ettevalmistus on hästi läinud: „Ikka jooksutrenni on tehtud ja suitsulesta söödud. Ujuma kahjuks ei jõudnud.“

Talispartakiaad Otepääl ja Käärikul lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles