Uma Pido järgmine matk jõuab Karula kihelkonda (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uma Pido sarja viies matk leiab aset 17. märtsil Karula kihelkonnas.
Uma Pido sarja viies matk leiab aset 17. märtsil Karula kihelkonnas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmise aasta 2. juunil toimuv võrokeelne laulupidu Uma Pido lükkas enne rahvapidu käima matkasarja, mis ärgitab huvilisi külastama Vana-Võromaa kaheksat kihelkonda ja Setomaad. Sarja viies matk leiab aset 17. märtsil Karula kihelkonnas.

Uma Pido matkasari, mis ühendab endas kümme matka ja kannab nime „Määne om seo maa? Kaemi' perrä!“, on viinud sadu matkalasi juba Räpina, Urvaste, Põlva kihelkonda ning Võromaa-Setomaa piirialale. Sarja viies matk toimub Karula kihelkonnas.

Karula kihelkonna matka kangelasteks on kaunis Karula kuppelmaastik ja selle kihelkonna üks kuulsamaid poegi, EV Riigikogu liige, haridusminister 1925-27 ja välisminister 1928-31, kirikuõpetaja ja võrratu jutuvestja Jaan Lattik.

Matkal nauditakse Karula kaunist kuppelmaastikku ja eesti rahva fantaasiat kohanimede panekul. Räägitakse Jaan Lattiku lapsepõlvest selles kandis ning külastatakse tema sünni- ja lapsepõlvekodu. Kuulatakse ka mõnda tema paljudest vahvatest juttudest.

Matk kulgeb suuremas osas mööda suuri, kuid väga hõreda liiklusega maanteid. Kolm kilomeetrit liigutakse aga maastikul mööda igivana vankriteed.

Matka algus on kell 11 Lüllemäe kooli juures, matka pikkus on 15 km ja tagasi Lüllemäe kooli juurde jõutakse hinnanguliselt kell 15.30-16.

Matkal on ka pikem tee- ja jutupaus, kus korraldajad pakuvad teed, kuid võileib või muu meelepärane tuleb igaühel endal kaasa võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles