Asenduskodu lapsed kolivad peremajadesse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveks kerkib praeguse hoone kõrvale kaks peremaja.
Suveks kerkib praeguse hoone kõrvale kaks peremaja. Foto: Arvo Meeks

Taheva sanatooriumi asenduskodu lapsed saavad suvel kolida peremajadesse, mis kerkivad sanatooriumi kõrvale. Valga vallas Tsirgumäe külas asuv Taheva sanatoorium pakub asenduskodu-, turvakodu-, hooldekodu- ja erihoolekandeteenust. Sihtasutus otsustas hoone teisel korrusel asuva asenduskodu ehk endise nimega lastekodu kolida ümber tänapäevastesse väiksematesse peremajadesse.

Asenduskodus elab praegu 18 last. Suveks kerkib praeguse hoone kõrvale kaks peremaja, kus mõlemas hakkab lapsi elama kuus kuni kaheksa. Kuna kolmel lapsel lõpeb varsti teenusel olemise aeg, saab asenduskodu täielikult ümber kolida.

Peremajadeks rekonstrueeritakse kaks sanatooriumi kõrval asuvat vana maja, mõlemas on pinda 167,3 ruutmeetrit. Nende ehitus on juba alanud ning majad peaks valmima tänavu juuli lõpuks. Vabanevatesse ruumidesse laiendatakse praegu esimesel korrusel asuvat hooldekodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles