Laulupeomündi kujundab Tõrva tüdruk

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi võidu puhul õnnitles Grete-Lisette Gulbist Eesti Panga president Ardo Hansson. Nüüd jätkab keskpank tööd Tõrva neiu kavandiga koos münti vermima hakkava rahapajaga, et muuta kavand selliseks, mida on võimalik mündiks vermida.
Konkursi võidu puhul õnnitles Grete-Lisette Gulbist Eesti Panga president Ardo Hansson. Nüüd jätkab keskpank tööd Tõrva neiu kavandiga koos münti vermima hakkava rahapajaga, et muuta kavand selliseks, mida on võimalik mündiks vermida. Foto: Eesti Pank

Eesti esimese üldlaulupeo 150. aastapäevaks tehtava kaheeurose mündi kujunduse leidmiseks korraldatud joonistuskonkursi võitis Tõrva gümnaasiumi 9. klassi tüdruk Grete-Lisette Gulbis.

«Mulle alles hakkab see vaikselt kohale jõudma,» tunnistas Grete-Lisette eile lõuna paiku. «Kui mu nimi Eesti Panga auhinnatseremoonial võitjana välja hõigati, ei saanud ma alguses midagi aru. Ausalt öeldes väga ei uskunud, et võidan. Aga mõistagi olen nüüd väga õnnelik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles